Fed-analyytikot kutsuvat BTC: tä „rahaksi“

Monet ovat menneet edestakaisin bitcoinien luokittelusta. Onko se rahaa? Onko se vain spekulatiivista omaisuutta? Kuinka sitä voidaan käyttää, ja mitä useimpien ihmisten oletetaan tekevän sen kanssa, kun käteis- ja luottokortit ovat edelleen niin näkyviä?

Fed Sentimentin mukaan Bitcoin on rahaa

Federal Reserven New Yorkin toimiston taloustieteilijöiden mukaan bitcoin on kuin fiat-rahan jatko. Toisin sanoen, se ei ole uuden tyyppinen raha tai edes välttämättä uusi kolikko. Pikemminkin sitä kuvataan „e-muutosmekanismiksi“, joka voi tukea rahaa käytännöllisesti katsoen mistä tahansa maailman alueesta missä tahansa muodossa. Se voi tukea myös muun tyyppisiä omaisuuseriä ja todennäköisesti saadaan tulevina vuosina samanlainen muoto kuin kullan omaisuus.

New Yorkin keskuspankin keskuspankin Michael Leen ja Antoine Martinin mukaan bitcoin on „fiat“ -rahaa, joka on sekä „omaisuusvakuudellinen“ että „oikeudellinen.“ He toteavat:

Bitcoin ja yleensä kryptovaluutat kuvataan usein uudentyyppiseksi rahaksi. Tässä viestissä väitämme, että tämä on väärinkäsitys. Bitcoin voi olla rahaa, mutta se ei ole uudentyyppinen raha … Fiat-rahalla tarkoitetaan luonnostaan arvottomia esineitä, joiden arvo perustuu uskoon, että ne hyväksytään vastineeksi arvokkaista tavaroista ja palveluista. Tyypillinen esimerkki on valuutta.

Nämä sanat esittävät mielenkiintoisen skenaarion siinä mielessä, että yksi maailman suurimmista ja näkyvimmistä finanssilaitoksista pitää bitcoin-tyyppiä rahana. Rahaa käytetään useimmiten tavaroiden ja palvelujen maksamiseen, mutta tässä maassa ja ulkomailla on edelleen useita yrityksiä ja vähittäismyymälöitä, jotka kieltäytyvät hyväksymästä salausta sellaisenaan. He ovat huolestuneita epävakaudesta ja hintavaihteluista, joihin salausvaluutat voivat usein olla alttiita, ja kieltäytyvät näin ollen hyväksymästä minkäänlaisia digitaalisia maksuja tavaroiden tai tuotteiden vastineeksi.

Ehkä Yhdysvaltain keskuspankki voi vakuuttaa amerikkalaiset yritykset ja yritykset ulkomailla muuttamaan mieltään ja näkemään bitcoinit ja sen altcoin-serkut erilaisessa valossa.

Blockchain voi lisätä rahoitusjärjestelmiä

Kaksi Fed-analyytikkoa totesi myös postituksessaan, että blockchain-tekniikka – salausmenetelmän takana oleva tekniikka – on erittäin tärkeä, kun kyse on Amerikan ja muiden maiden finanssijärjestelmien välittämisestä. He kirjoittavat:

Kryptovaluuttojen todellinen innovaatio on, että ne tarjoavat radikaalisti uuden vaihtomekanismin. Tämäntyyppinen vaihtomekanismi voi tukea erityyppisten rahansiirtoja; fiat-rahalla tarkoitetaan bitcoinia, rahaa, joka on varattu varoilla, jos kyseessä on vakaa kolikko, ja jopa tulevaisuuden palveluita tai tuotteita, kuten ICO-rahakkeissa.

Lehdistöaikana bitcoin käy kauppaa hieman yli 9 300 dollarilla, mikä merkitsee hinnan lähes 200 dollarin laskua viimeisen 48 tunnin aikana.